Raad en bureau zwaaien Jakob van der Waarden uit

Na ruim 6 jaar vertrekt Jakob van der Waarden bij de Raad voor Cultuur als algemeen secretaris van de raad en directeur van het bureau. Per 1 oktober volgt Nicole Leijendeckers hem op interimbasis op. De komende maanden zullen worden benut om het profiel van de definitieve opvolger uit te werken.

Jakob van der Waarden

Jakob van der Waarden vervulde deze functie gedurende een intensieve periode. De coronapandemie raakte de sector hard. De Raad voor Cultuur heeft hier in diverse adviezen aandacht voor gevraagd. Daarnaast adviseerde de raad over tal van andere onderwerpen: de lokale en landelijke omroep, leesbevordering en het bibliotheekwezen, roofkunst en archeologie en sectorbrede thema's als duurzaamheid, digitalisering en grensoverschrijdend gedrag. Met de afronding van de BIS-advisering voor ‘25-‘28 en de publicatie van het advies over de inrichting van het cultuurbestel vanaf ’29 ontstond een logisch moment voor opvolging. 
 
“Ik kijk met heel veel voldoening en plezier terug op de afgelopen jaren. De cultuur- en mediasector heeft ongelofelijk veel moois te bieden en dat heb ik door het hele land mogen ervaren. Ik ben dankbaar voor alle ontmoetingen en de samenwerking met alle partners van de raad. Tegelijkertijd verheug ik me er nu op tijd te kunnen nemen voor de oriëntatie op een volgende stap.” Voorzitter Kristel Baele: “We zijn Jakob heel erkentelijk voor al het werk dat hij bij ons heeft verzet en zullen hem gaan missen. Nicole treedt aan op een goed moment, we kijken uit naar de samenwerking in de komende periode.”