Raad voor Cultuur publiceert werkprogramma voor 2025

De Raad voor Cultuur adviseert in 2025 onder andere over governance, financiële stabiliteit, artistieke vrijheid, kunstmatige intelligentie en journalistieke vrijheid. Dat staat in het vandaag gepubliceerde werkprogramma voor 2024 en 2025.

 

Vanwege de groeiende urgentie is gekozen voor deze onderwerpen. Zo zorgt de opkomst van kunstmatige intelligentie voor zowel kansen als bedreigingen voor de cultuur- en mediasector. De raad stelt de vraag wat de impact van deze ontwikkelingen is voor de makers. 

Daarnaast is er enige flexibiliteit in het werkprogramma ingebouwd, zodat de raad in kan spelen op de adviesvragen van het nieuwe kabinet en vervolgvragen over elementen uit het besteladvies die
nadere uitwerking behoeven.

Voorzitter Kristel Baele: “De cultuur- en mediasector wacht een uitdagende tijd. Met dit werkprogramma richten we ons zowel op de vraagstukken voor de korte als de lange termijn. De raad zal zich blijven inzetten om het geluid van alle makers uit alle regio's te horen en vanuit zijn onafhankelijke rol advies uit te brengen aan regering aan parlement."